Nieuws
Geur inzetten voor gezonder voedselpatroon

Geur is heel belangrijk voor onze smaakbeleving en speelt onbewust een belangrijke rol bij onze eetbeslissingen. Je zou geur in kunnen zetten voor het opwekken van eetlust bij ouderen. En je kunt mensen met geuren verleiden meer groenten en fruit te eten.
false
false
Publicaties
(4) Waarom leidt een verstopte neus tot ander eetgedrag? Video Universiteit van Nederland
Reuk- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten : invloed op voedingsstatus, smaakbeleving en kwaliteit van leven, rapport Wetenschapswinkel Wageningen University 2018
"Het smaakpaspoort biedt smaak à la carte” : Jelle Ferwerda over smaaksturing : interview, artikel Nederlands tijdschrift voor voeding en dietetiek 2018
Voedselbeleving varieert sterk, artikel Voedingsindustrie 2015
Links
(2)Reuk en smaakstoornis, anosmievereniging
target="_blank"