Nieuws

Glyfosaatinjecteur voor Japanse duizendknoop

Een van de manieren om Japanse duizendknoop aan te pakken is de plant boven de grond te injecteren met glyfosaat. Om niet door de knieën te hoeven bij het injecteren, is er een weedinjector ontwikkeld.

Japanse duizendknoop is een hardnekkig onkruid. Wie denkt de plant te bestrijden door de plant te maaien, komt tot de ontdekking dat deze soort een veelkoppig monster is. De plant breidt zich ondergronds uit en steekt overal de kop op. Een van de tientallen manieren om de soort goed aan te pakken, is een injectie met glyfosaat.

Injector

Het beste doe je dit door het onkruidbestrijdingsmiddel 5 centimeter boven de tweede knoop te injecteren. Dat is vlak boven de grond. Om niet door de knieën te hoeven heeft het bedrijf Laat Veterinary Supplies een verlengde injectiespuit ontwikkeld, zo meldt vakblad Tuin en Park Techniek in het artikel 'Glyfosaatinjectie'. 

Sapstroom

Je prikt het best in wat dikkere stengels, stengels die op 30 cm hoog zo'n 1,5 cm dik zijn. En het beste tijdstip is aan het begin van het najaar omdat de sapstroom zich dan begint om te keren. Glyfosaat komt zo beter bij de wortels.

Naast injectie met glyfosaat zijn er veel meer manieren om Japanse duizendknoop aan te pakken. Op de website Bestrijding duizendknoop vind je alle beproefde methoden.

De artikelen in Tuin en Park Techniek zijn niet vrij toegankelijk. Om ze te kunnen lezen, kun je een gratis account op Tuin en Park Techniek aanmaken.

(Bron foto: Foto Wikimedia CC BY-SA 3.0, Länk )

Publicaties

(4)