Nieuws

Grasmaaiers voor een helling

Gras maaien op een helling is lastig. Met radiografische bestuurbare taludmaaiers kun je gras ook maaien op steile hellingen. Het aantal aangeboden machines groeit snel.

Op een steile helling is het niet goed mogelijk op een grasmaaier te zitten. De meeste grasmaaimachines die geschikt zijn voor taluds zijn vaak radiografisch bestuurbaar en hebben een laag zwaartegewicht. Het aantal aanbieders van die maaimachines groeit snel, schrijft vakblad Tuin en Park Techniek.

Taludmaaiers

In het artikel 'Als de helling te steil wordt' geeft het vakblad een overzicht met technische gegevens en details van de 24 meest verkochte taludmaaiers. De taludmaaiers zijn voorzien van wielen of rupsbanden. De rupsbanden geven meer stabiliteit en draagvermogen, schrijft het vakblad. Op slecht terrein zijn die machines een goede keuze.

Klepelmaaier

Veel machines zijn van meerdere werktuigen voorzien en kun je daarom ook voor andere doelen gebruiken, denk aan een stobbenfrees of een bezem. Meestal worden de machines met klepelmaaier geleverd, maar er zijn er ook met een cirkelmaaier. Die laatste zijn geschikter voor een grasveld dat meer op een gazon moet lijken.

De artikelen in Tuin en Park Techniek zijn niet vrij toegankelijk. Om ze te kunnen lezen, kun je een gratis account op Tuin en Park Techniek aanmaken.

(Bron foto: Flickr: grass cutting robot)