Nieuws

Groen Kennisnet op nationale TV

Zondag 1 juni besteedt het RTL4-programma Kidsjen in een reportage aandacht aan foodopleidingen en Groen Kennisnet. De herhaling is op zaterdag 7 juni. Kijken dus!

De reportage gaat over de veelzijdigheid van foodopleidingen die groene onderwijsinstellingen verzorgen en de kennisdoorstroming die ze met en voor elkaar via Groen Kennisnet organiseren om hun onderwijs te vernieuwen. De opnames voor de reportage zijn gemaakt bij de MBO-locatie Helmond van Helicon Opleidingen op De Groene Campus. De reportage is te zien in het programma RTL Kidsjen dat op zondag 1 juni vanaf 10.50 uur wordt uitgezonden op RTL4. Het programma wordt herhaald op zaterdag 7 juni vanaf 13.00 uur op RTL4.

Op bezoek

RTL Kidsjen is een gastronomisch lifestyle programma dat vanaf 25 mei van start gaat op RTL4. In het programma gaat presentatrice Sanne Heijen op bezoek bij producenten in de voedselketen om vervolgens in iedere uitzending te eindigen in de 'kitchen' van een bijzonder restaurant, gerenommeerde chef of unieke gastronomische uitspanning.

Samenwerking

Mensen van Groen Kennisnet, De Groene Campus en Onderwijsvernieuwingsprogramma Voedsel en Consument leverden een gezamenlijke input voor de opnamen. Hun boodschap: "Het op duurzame wijze produceren en verwerken van lekker, gezond en eerlijk voedsel vereist goed opgeleide mensen en de nieuwste kennis voor opleidingen en bedrijven. Opleidingen in de groene sector werken intensief samen om over de nieuwste kennis te beschikken. Groen Kennisnet stelt deze kennis beschikbaar voor iedereen."


(Bron foto: xx)