Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Biodiversiteit in de veehouderij

Bron foto: Harry Kolenbrander
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, biodiversiteit, veehouderij
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” licht Groen Kennisnet actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar het team van Groen Kennisnet dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In de rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' staan actuele onderwerpen centraal. Deze zijn voorzien van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Wereldwijd neemt de biodiversiteit af. Dat betekent dat op veel plekken het aantal dier- en plantensoort afneemt en dat sommige soorten soms zelfs helemaal uitsterven. De Nederlandse overheid probeert op verschillende manieren de biodiversiteit te herstellen. Op de website: Toolbox voor biodiversiteit vindt je tools en praktijkvoorbeelden voor iedereen die aan de slag wil met biodiversiteitsherstel. In de opdracht 'Biodiversiteit in de veehouderij' gaan studenten aan de slag met de vele bronnen op deze site. Zij maken kennis met begrip biodiversiteit en krijgen inzicht in maatregelen die het herstel kunnen bevorderen.