Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Bronnen in de klas

Boeken en laptop - Luisella Planeta via Pixabay
Bron foto: Luisella Planeta, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    lesmateriaal, bronnen, zoekomgeving
  • Interessant voor
    docenten mbo
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg te vinden in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas. Deze keer lees en leer je meer over het gebruiken van bronnen in de les.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Inmiddels zijn er al meer dan 15 tips beschikbaar voor gebruik in de les. Maar wat als jouw actuele onderwerp er niet tussen staat? Met de tip ‘Bronnen in de klas’ helpen we je op weg.

In deze tip vind je meer informatie over het zoeken in de Groen Kennisnet zoekomgeving en laten we zie hoe je deze met verschillende werkvormen kunt inzetten in de klas.

Suggesties

Heb jij nog vragen over de Groen Kennisnet zoekomgeving of heb je suggesties voor een onderwerp voor een nieuwe tipt de docent neem dan contact met ons op.