Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Gezondheid van konijnen en knaagdieren

Konijn met rucola - planet_fox via Pixabay
Bron foto: planet_fox, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, gezondheid konijnen en knaagdieren
  • Interessant voor
    docenten vmbo, docenten dierverzorging
Bekijk de bronnen
Het is belangrijk om de gezondheid van konijnen en knaagdieren in de gaten te houden. Hoe doe je dat precies? In de rubriek ‘Groen Kennisnet tipt de docent’ staan opdrachten en actuele bronnen die je als docent direct kunt gebruiken in de klas. Aan de hand van deze ‘tipt de docent’ leren studenten de gezondheid van konijnen en knaagdieren in de praktijk te beoordelen.

Veel Nederlanders houden konijnen en knaagdieren als huisdier. Om ervoor te zorgen dat de dieren gezond blijven, is het belangrijk ze regelmatig te controleren op bijvoorbeeld hun gewicht. In deze ‘Groen Kennisnet tipt de docent’ : Gezondheid van konijnen en knaagdieren leren vmbo studenten hoe ze de gezondheid van konijnen en knaagdieren in de gaten kunnen houden. Dit doen ze aan de hand van bronnen zoals de Maat-o-meter konijn en cavia van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG). De verwachte duur van de opdracht is 2 à 3 uur.

    Over tipt de docent

    Als je als docent gebruik wil maken van actuele informatie tijdens je les, is het soms best lastig geschikte bronnen te vinden. Groen Kennisnet helpt je daarbij met de rubriek ‘Groen Kennisnet tipt de docent’. Uit een kennisbank van meer dan 500.000 bronnen kiezen we actuele thema’s die we voorzien van opdrachten. Zodat jij deze meteen kunt inzetten in de klas.