Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: groene tuinen

Aan het werk in border - Alexander Fox via Pixabay
Bron foto: Alexander Fox, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, eikenprocessierups
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Dus zoek je nog lesmateriaal in het groene domein? Hierbij een opdracht met bronnen van het portaal Groen, Welbevinden en Klimaatadaptatie.

Webinar Groen kennisnet

Wil je meer weten over de voordelen van groen in de stedelijke omgeving? Op maandag 24 april organiseert Groen Kennisnet het webinar 'Baten van groen in de stedelijke omgeving'. In dit webinar staan twee onderzoeken centraal. Allereerst het onderzoek 'Een groene tuin, een gezonde tuin'. Daarnaast wordt er gesproken over het vooronderzoek van het CSI Trees project over klimaatbomen van de toekomst. Meer informatie over het webinar vind je hier. Na afloop van het webinar verschijnt de registratie ook op ons Youtube kanaal.