Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent : insectenteelt

Meelworm - ivabalk via Pixabay
Bron foto: ivabalk, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, insectenteelt
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” licht Groen Kennisnet actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar het team van Groen Kennisnet dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In de rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” staan actuele onderwerpen centraal. Deze zijn voorzien van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Op Groen kennisnet vind je het dossier “Insecten in Food en Feed”. Met de nieuwste tip van de docent gebruik je dit dossier om je studenten kennis te laten maken met de mogelijkheden van insecten in beide sectoren. Hier vind je de nieuwste tip voor de docent: Insectenteelt

Webinar

Op Groen Kennisnet is vanaf midden december 2023 is op Groen Kennisnet de wiki Insectenteelt beschikbaar. De wiki richt zich op de productie van insecten zoals de Black Soldier Fly en de meelworm als diervoeder. Daarbij organiseert Groen Kennisnet op 12-12-2023 een webinar over insectenteelt. Aanmelden kan via deze link.