Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent: Multifunctionele Landbouw

Boerderijcamping met uitzicht - Eisenlohr via iStock
Bron foto: Eisenlohr, iStock (iStock)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Multifunctionele landbouw, verdienmodellen, diversificatie
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Er gebeurt zoveel meer op het boerenerf dan alleen maar landbouw. Sommige boeren verwerken hun producten op het bedrijf en verkopen deze in een boerderijwinkeltje. Anderen zijn een camping of kinderopvang begonnen. Of wat dacht je van een zorgboerderij? Allemaal kansen om meerwaarde te bieden en een stabieler inkomen te krijgen.

Multifunctionele landbouw

Maar je komt ook voor nieuwe uitdagingen te staan. Zo heb je met andere wet- en regelgeving te maken als multifunctionele boer. In deze lesbrief ontdekt de leerling spelenderwijs wat de mogelijkheden zijn van multifunctionele landbouw en wat er bij komt kijken om dit soort nevenactiviteiten op te zetten.