Nieuws

Groen Kennisnet tipt de docent : voedselverspilling

Composting the Kitchen Waste
Bron foto: Pixavril, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, voedselverspilling, vmbo
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” licht Groen Kennisnet actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar het team van Groen Kennisnet dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In de rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' staan actuele onderwerpen centraal. Deze zijn voorzien van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Gemiddeld verspilden Nederlanders in 2022 thuis 33,4 kg eten per persoon. Dat is bijna een kwart minder dan in 2015. Toch blijft inspanning nodig om voedselverspilling verder omlaag te brengen. In de nieuwste 'Tipt de docent: voedselverspilling' maken vmbo-leerlingen aan de hand van het Groen Kennisnet dossier Voedselverspilling en reststromen kennis met het begrip voedselverspilling en leren zij over praktische oplossingen om voedselverspilling te voorkomen en reststromen te gebruiken.