Nieuws

Groene etalages in Flevoland niet alleen voor de sier

Zes groene etalages worden er aangelegd, naast de provinciale weg in Flevoland nabij Almere. De etalages zijn onderdeel van de actie ‘Floriade 2022, de weg er naartoe’. Op deze zes plekken langs de verbrede Waterlandseweg worden bomen en struiken geplant, die passen bij een thema. Met de aanleg van groene etalages wil de provincie Flevoland niet alleen investeren in een mooiere omgeving, maar ook in onderzoek en onderwijs. Met Aeres Hogeschool en het Wellantcollege wordt een onderzoeksprogramma opgezet.

De studenten gaan in de praktijk testen en onderzoeken hoe groen bijdraagt aan verbetering van de leefomgeving. Komende jaren blijven het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren in wegen in en rond de stad om de bereikbaarheid van Almere in de pas te laten lopen met de groei van de stad. De etalages zijn een coproductie van Branchevereniging VHG,  Aeres Hogeschool, Wellantcollege, provincie Flevoland, gemeente Almere en Staatbosbeheer.

Etalages

De aanleg van etalages versterkt het groene karakter van de weg.  De eerste etalage heeft als thema biodiversiteit. Het wordt een groen en informatief object, dat bijdraagt aan bewustwording over Growing Green Cities. Dit is het thema van de Floriade 2022. De thema’s van de andere etalages zijn: water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit.

Groen meer dan decoratie

Hoveniersbedrijven zorgen voor de aanleg van de etalages. De directeur van de branchevereniging van hoveniers VHG, Egbert Roozen, opende samen met de gedeputeerde en de wethouden de verbrede weg. “De tijd dat groen decoratie was is voorbij. Met de etalages willen we laten zien welke baten groen vervullen voor de kwaliteit van onze leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Deze baten passen binnen de boodschap van de Floriade rondom de Growing Green Cities. Zonder groen geen leefbare steden!” aldus Egbert Roozen.

Lees het originele artikel van de provincie Flevoland

(Bron foto: Provincie Flevoland)