Nieuws

Groene karavaan langs basisscholen

Vmbo-leerlingen van de Groene Welle in Zwolle gaan met de ‘Groene Karavaan’ langs basisscholen in Zwolle om voorlichting te geven over werken in de kas.

Vmbo-leerlingen van de Groene Welle in Zwolle gaan met de ‘Groene Karavaan’ langs basisscholen in Zwolle om voorlichting te geven over werken in de kas.

Onder de noemer ‘Het leeft in de kas’ bezoeken de vmbo-leerlingen in oktober en november een tiental basisscholen in Zwolle. Dit doen ze met de speciale Groene Karavaan, een stoere Land Rover met een hippe aanhangwagen. Op de scholen geven de leerlingen antwoord op allerlei vragen die gaan over het werken in de kas.

Opdrachten

De basisschoolleerlingen krijgen ook diverse opdrachten die laten zien welke technische en innovatieve kanten de glastuinbouw kent. In de opdrachten zijn aspecten van wiskunde, natuurkunde en biologie verwerkt en ze passen bij verschillende leerniveaus.
De vmbo-leerlingen begeleiden de leerlingen van de basisschool, leggen de opdrachten uit en helpen waar nodig met de uitvoer van de opdrachten. Met deze aanpak maken de vmbo-leerlingen kennis met competenties als communiceren, presenteren en samenwerken.

Green Sense

Het is voor de tweede keer dat De Groene Karavaan de stad in trekt. In het voorjaar zijn al tien basisscholen bezocht met het thema ‘de tuin’. De leerlingen gingen aan de slag met het zaaien, verzorgen en oogsten van gewassen in hun eigen groentetuin.
In het project wordt samengewerkt met projectgroep van het kigo-project Green Sense en Flora Holland. Deze organisaties brengen hun expertise in en hebben een link met groen onderwijs en groene onderwerpen, zoals het toepassen van techniek in de kas en kennis over gewassen.

KIGO201007052


(Bron foto: AgriHolland)