Nieuws
Handboek voor verminderen voedselverspilling

Het Vakcentrum, een branchereorganisatie van zelfstandige detaillisten, vindt het belangrijk dat voedselverspilling beperkt wordt. Een ‘Handboek hergebruik reststromen’ laat zien wat er mogelijk is met praktische tips en inspirerende voorbeelden. Zo kun je van onverkocht brood ook bier maken.
false
Publicaties
(4)Handboek hergebruik reststromen supermarkt. Inhoudelijke bijdrage productie handboek op basis van de pilot van brood naar bier, rapport Wageningen Food & Biobased Research, 2018
Green Deal Over de datum?: Houdbaarheidsvermelding op voedingsmiddelen onder de loep om voedselverspilling tegen te gaan, Ministerie van Economische Zaken, 2017
Nieuw offensief tegen verspilling voedsel, artikel Wageningen World, 2016
Verwaarding van voedselreststromen uit supermarkten: beheersing van voedselverspilling: belemmeringen en oplossingen, rapport Wageningen UR Food & Biobased Research, 2015
Links
(4)Voedselverspilling, target="_blank" dossier Groen Kennisnet Voedselverspilling
Halvering van de voedselverspilling in 2030, nieuwsbericht Groen Kennisnet maart 2018
Nog steeds voedselverspilling, nieuwsbericht Groen Kennisnet, juni 2017
Lesmateriaal voedselverspilling voor basisonderwijs, nieuwsbericht Groen Kennisnet februari 2015