Nieuws

Het menbewijs, met je paard in het verkeer

Enkelspan menwagen - Edwin Stok via Pixabay
Bron foto: Edwin Stok, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Mennen van paarden
  • Interessant voor
    Paardenhouders, paardentrainers
Bekijk de bronnen
Zit je al jaren op de bok of heb je net de leidsels in handen? Het is altijd goed om te kunnen laten zien dat je op een verantwoorde manier kunt mennen. Hoe je dat doet? Met het menbewijs! Deze video van SRR laat je zien welke punten belangrijk zijn tijdens het examen.

De Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Ruiter en menner (SRR) is een onafhankelijk exameninstituut voor het behalen van onder andere het menbewijs. Met dit bewijs heb je toegang tot bepaalde natuurgebieden, zoals het Goois Natuurreservaat, ben je uitgebreid verzekerd en kun je makkelijker een paard huren bij ruitersportcentra. Dit alles omdat je met het behalen van het menbewijs laat zien dat je op een verantwoorde en diervriendelijke manier met paarden en pony’s kunt omgaan. Ook bereidt de training voor het menbewijs je voor op verantwoorde deelname aan het verkeer als bestuurder van een of meer paarden.

Op pad met een enkelspan

Recentelijk verscheen de video Menbewijs enkel. Deze video is gemaakt door SRR en laat je de verschillende aspecten van het mennen zien, van het optuigen en aanspannen tot verantwoord rijden in het verkeer met behulp van het Achenbach-systeem.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Film Menbewijs enkel

Bron: Srr Nederland - Ruiterbewijs / Menbewijs

Op de website van de SRR vind je ook een overzicht van de theorie die je voorbereid op het menbewijs. Deze kennis is voor veel paardenliefhebbers interessant, omdat een groot deel is gericht op de algemene fysiologie en verzorging van het paard.