Nieuws

Hier krijg je bio-energie van!

Dit is de titel van het vierde en laatste hoofdstuk van de biobased lessenset voor basisscholen die net gereed is. Ook dit hoofdstuk is gericht op onderzoekend en ontwerpend leren en er wordt vakoverstijgend gewerkt.

Zo onderzoeken leerlingen hoe in de loop der eeuwen energie is opgewekt, berekenen ze hoeveel energie het gemaaide gras van een voetbalveld oplevert en ontwerpen leerlingen zelf een energiecentrale op basis van plantaardige materialen.

Lesmateriaal

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) vindt het belangrijk dat kinderen van jongs af aan al in aanraking komen met de biobased economie. Om deze reden ontwikkelde het CoE BBE praktisch lesmateriaal 'Hier krijg je bio-energie van!'. Het materiaal is bedoeld voor de bovenbouw van basisscholen.

Groene industrie

Het lesmateriaal is tot stand gekomen in samenwerking met de Pabo van Avans Hogeschool en de Pabo van HZ University. Tijdens de lessen leren de leerlingen de diverse mogelijkheden van de nieuwe groene industrie. In totaal zijn er nu 4 hoofdstukken beschikbaar:

  • Plastic uit planten
  • Vezels? Daar kun je mee thuis komen
  • Meer waarde uit planten
  • Hier krijg je bio-energie van

(Bron foto: Shutterstock)