Nieuws

Hoe hoed je een schaapskudde?

Nederland kent ongeveer 300 schaapherders en er is behoefte aan meer goed opgeleide schaapherders. Op verzoek van de sector start Helicon MBO Velp daarom in schooljaar 2015-2016 met een vakopleiding tot Schaapherder.

Steeds meer kuddes

Schaapherders werken zelfstandig of in dienst van een bedrijf, een stichting of een terreinbeherende organisatie. Ieder jaar zijn er ongeveer 30 nieuwe schaapherders nodig, mede doordat er nog steeds terreinen bijkomen die door gescheperde kuddes beheerd worden.

BBL-opleiding

Helicon start in augustus met een opleiding schaapherder. Het wordt een BBL-opleiding, waarbij de leerling één dag in de week naar school gaat en vier dagen in de praktijk werkt.

De school werkt voor de opleiding samen met Staatsbosbeheer en andere terreinbeherende organisaties. De opleiding sluit aan bij andere opleidingen die Helicon al aanbiedt op het gebied van bos- en natuurbeheer.

Demonstraties tijdens open dagen

Op de open dagen van Helicon MBO Velp zijn uiteraard demonstraties met schapen. De eerste open dagen zijn op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari.

Contact

Helicon


(Bron foto: Thinkstock)