Nieuws
Houdbaar voedsel zonder kunstmatige toevoegingen

Al sinds mensenheugenis zijn er methoden om voedselbederf tegen te gaan: voedsel wordt gepekeld, gedroogd gerookt of er worden conserveermiddelen toegevoegd. Maar consumenten vragen steeds vaker om ' clean label'-producten, producten zonder conserveringsmiddelen met E-nummers. Het is een uitdaging clean-label houdbaarheidsstrategieën te ontwikkelen.
false
Publicaties
(3)Clean label en het verbeteren van de houdbaarheid: een uitdagende combi: wetenschap, artikel Voedingsindustrie, mei 2018
Clean label is maatwerk: onderzoek naar verwachtingen consument, artikel Voedingsmiddelenindustrie, 2016
Groene extractie maakt luteïne ‘clean label’, artikel Food & Nutrition, 2016
Links
(4) Call for partners: Synergy 4 Shelf life – clean label preservation strategies, project Wageningen University & Research
Nieuwe toepassingen van fermentatie, nieuwsbericht Groen Kennisnet, januari 2018
Houdbaar voedsel, nieuwsbericht Groen Kennisnet, november 2015
Feiten en fabels over E-nummers, nieuwsbericht Groen Kennisnet, februari 2014