Nieuws

Indiase tuinbouwexperts doen kennis en ervaring op in Nederland

Trots en met enthousiasme kijken samenwerkingspartners Lentiz, HAS Hogeschool en Flynth terug op een succesvolle training voor 10 tuinbouwexperts van de Indiase organisaties Saveer Biotech in Noida en National Institute of Post Harvest Technology in Pune. De training werd georganiseerd vanuit het World Horti Centre in Naaldwijk.

Internationalisering en de glastuinbouwsector zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nederland heeft een onbetwiste positie als koploper in de wereld op het gebied van teelt en technologie en is in volume een van de grootste exporteurs van glasgroente- en sierteeltproducten en technologie. In april kwamen daarom Indiase tuinbouwexperts kennis en ervaring op doen in Nederland.

Frank Hollaar, sectorleider glastuinbouw bij Flynth en verantwoordelijk voor de totstandkoming van de training zegt erover: “Zo'n project doet je weer realiseren wat een ongelooflijk geperfectioneerd systeem en samenhangend geheel de Nederlandse glastuinbouwsector eigenlijk is. Binnen een straal van nog geen 100 kilometer hebben we de Indiase experts werkelijk alles kunnen laten zien wat relevant is voor hun taak om duurzame en efficiënte teeltmethodes in India te introduceren.”

(Bron: Flynth)