Nieuws

Informatie T-rijbewijs gebundeld

Met een trekkercertificaat mag je per 1 juli dit jaar de weg niet meer op en is het trekkerrijbewijs verplicht. In een whitepaper en infographic staat de belangrijkste informatie over het T-rijbewijs.

In de infographic (Rijbewijs, kenteken en keuring) is ook te lezen dat de voertuigen waarvoor een T-rijbewijs nodig is naar alle waarschijnlijkheid een kenteken krijgen – mits deze sneller rijden dan 25 kilometer per uur. En mogelijk wordt de maximale rijsnelheid verhoogd naar 40 kilometer per uur. Veel van dit soort voornemens is nog niet ingediend als wetsvoorstel.

Whitepaper

In de whitepaper -Alles over het trekkerrijbewijs- wordt vooral ingegaan op het rijbewijs. Zo kunnen de huidige certificaten worden ingewisseld voor een T-rijbewijs (dit moet wel gebeuren binnen een jaar na invoering van de nieuwe wet). Het paper biedt ook een overzicht van de voertuigen waarvoor het rijbewijs verplicht is. Denk aan compactshovels met trekhaak of hef(je), gazonmaaiers met trekoog, alle zelfrijdende kranen, shovels, enzovoorts.

Verder wordt ingegaan op onder meer de theorie van het rijbewijs, de 13 praktijklessen die je te wachten staan en wat je moet kunnen en de kosten.


(Bron foto: Pixabay)