Nieuws

Inhoud bomenboek Van den Berk online

Van den Berk Boomkwekerijen is tevens uitgever van het boek ‘Van den Berk over Bomen’. De inhoud van dit boek -820 bomen, met diverse zoekcriteria- staat nu ook op de website van de kwekerij.

Een woordvoerster van de kwekerij vertelt dat het online zetten van het boek tot doel heeft om de klant beter te bedienen: “De verkoop van het boek is niet onze prioriteit. Wij willen bomen verkopen. Door de inhoud online weer te geven, voorzien we mensen van zoveel mogelijk kennis waardoor de goede boom uiteindelijk op de goede plek komt en zo een waardevolle boom wordt.”

Zoekfunctie

Het voordeel van de online versie boven het boek is dat de zoekfunctie steeds verder verfijnt. Zoek je bijvoorbeeld een boom van niet hoger dan 6 meter die goed gedijt in kleigrond, dan heb je (van de 820 bomen) nog altijd de keus uit 108 bomen.

Een verder verfijning, bijvoorbeeld op bladkleur grijs, maakt de keuze makkelijker: een boom blijft over, namelijk de ‘Cedrus libani’ (zie foto). Andere zoekcriteria zijn onder meer: transparantie (dichte tot open kroon), toepassing, verharding, bodemvochtigheid, et cetera. Verder kan gezocht worden op de naam van een boom.

Per boom wordt een overzichtsfoto getoond, kenmerken, een uitgebreidere beschrijving en een legenda. Deze wordt verklaard zodra je hier met de muis overheen scrollt. De legenda zijn ook aanwezig in het boek (uitklapblad). Een voordeel van het boek is dat er detailsfoto’s in staan, van bast tot blad.


(Bron foto: Pixabay)