Nieuws

Inspiratiedag regioleren

Op dinsdag 25 augustus hebben de tweede klas niveau 4 leerlingen en derde klas niveau 3 en 4 leerlingen van Terra MBO Emmen een inspiratiedag van regioleren gehad.

Tijdens deze inspiratiedag werd het Stichtingsbestuur aan de leerlingen voorgesteld en gingen ze verschillende workshops bijwonen.

De eerste workshop werd gegeven door dhr. A. Koops. Hij vertelde over zijn ervaringen en tegenslagen. Dhr. Koops heeft samen met zijn broer het Wattersysteem uitgevonden. Watter is een waterdesinfectiesysteem, waardoor bedrijven schoner en dus gezonder te werk kunnen gaan. Het systeem wordt al in verschillende veehouderijbedrijven gebruikt. De levensverwachtingen van de dieren en de vruchtbaarheid stegen gelijk.

De tweede workshop werd gegeven door dhr. W. Gorter en dhr. J. Vrielink. Zij hebben de biotuin opgericht. Het doel van de biotuin is om biologische voeding te kweken met hulp van vrijwilligers. De bodem van de biotuin is erg belangrijk. Het moet een goede hoeveelheid voeding geven aan het product wat er op staat. Het streven van de biotuin is om een hoge kwaliteit voeding te kweken, daarnaast zijn de producten dagvers met biologische ingrediënten.

De derde workshop werd gegeven door twee leden van de gemeente, dhr. J. Deuten en mevr. R. Bults. Tijdens deze workshop hebben zij onder andere verteld welke functie zijzelf hebben binnen de gemeente, welke relatie de gemeente heeft tot de scholen van de gemeente Emmen en hoe men de gemeente kan benaderen voor eventuele projecten voor regioleren en als bedrijf zijnde.

De laatste workshop werd gegeven door oud-leerling Manouk de Rade en nieuw-leerling Rien Lukkien. Zij vertelden over hun ervaringen met regioleren. Daarnaast hebben zij de leerlingen nog enkele tips gegeven met betrekking tot regioleren. Zoals: begin op tijd met dingen regelen, en: neem zelf initiatief.

De reacties van de leerlingen waren wisselend, maar over het algemeen was het een zinvolle dag.

Contact

PR Stichting TOP (Emmen), prstichtingtop@gmail.com

(Bron foto: PR Stichting TOP)