Nieuws

Inspiratiegids lokale producten op school

Het Belgisch onderzoekscentrum Inagro heeft recentelijk een inspiratiegids over lokale voeding in de school gepubliceerd. Dit is een wegwijzer voor scholen en leerkrachten die gezonde en duurzame eetgewoontes omarmen.

In deze gids doe je inspiratie op welke activiteiten je als school kan ondernemen op het gebied van duurzame, lokale voeding. De basis van deze brochure zijn de inzendingen van de scholenwedstrijd ‘Lekker Lokaal’ waarbij scholen hun activiteiten rondom dit thema in konden sturen. Activiteiten als een fruitwinkel op de speelplaats, lokale soepdag en duurzame schoolproducten in de keuken, zijn enkele voorbeelden die genoemd worden. Naast deze praktijkvoorbeelden vind je in de brochure ook een overzicht van lesmaterialen om de kennis te onderbouwen.

Met het integreren van duurzame lokale voeding in de school, leren jongeren bewuster te consumeren. Daarnaast is het ook een manier om ze in contact met de oorsprong van voedsel te brengen. Door ze inzicht bij te brengen over de manier hoe wij op dit moment in voedsel voorzien, worden ze zich bewuster van hun eigen koopgedrag.

Inagro

Inagro is een Belgisch onderzoekscentrum voor land- en tuinbouw, die onder andere hoeveproducenten ondersteunt. Het doel van de dienst landbouweducatie ‘Onthaal op de boerderij’ is om kinderen en jongeren meer vertrouwd te maken met de landbouw. Op de website is naast lesmateriaal een overzicht van de verschillende bezoekboerderijen met hun faciliteiten te vinden.


(Bron foto: Inagro.be)