Nieuws

Interessante leermiddelen (WURKS projecten) online beschikbaar

Er zijn leermiddelen van 23 WURKS projecten online gekomen. Deze projecten omvatten actuele wetenschappelijke kennis op het gebied van planten, dieren, voeding en leefomgeving. De producten van WURKS-projecten zijn geschikt als lesmateriaal voor vmbo, mbo, hbo of wo.

WURKS staat voor Wageningen University & Reserach Knowledge Sharing. Doel van de projecten is de benutting van de kennis van Wageningen University & Research in het groene onderwijs.

Dossiers en wiki's

De kennis uit deze projecten wordt ontsloten in dossiers en wiki’s. Dossiers geven achtergrondinformatie over een onderwerp, met links naar relevante publicaties, video’s en websites. Wiki’s bieden online lesmateriaal, opdrachten en handboeken die je direct in het onderwijs kunt gebruiken.

Overzicht WURKS projecten

Op de pagina ‘WURKS Projecten 2018/2019’ vind je een overzicht van alle dossiers en wiki’s. Deze zijn ingedeeld in de categoriën plant, dier, voeding en leefomgeving. Ook staat per project de doelgroep vermeld en is er een korte beschrijving beschikbaar.

Voor docenten zijn de dossiers en wiki’s ideaal voor gebruik in het onderwijs. De kennis in deze dossiers en wiki's komt van Wageningen University & Research en is van hoge kwaliteit. Naast de actuele achtergrondinformatie zijn er handige hulpmiddelen zoals video’s, powerpoints, opdrachten en casussen. Dit maakt dat deze projecten direct in het onderwijs gebruikt kunnen worden, of als basis kunnen dienen voor het maken van eigen opdrachten.

Plant, dier, voeding, leefomgeving

De onderwerpen die aan bod komen zijn actueel en zeer gevarieerd. Van hoe je de beste stier voor je boerderij kiest, tot aan het leefbaar houden van steden en dorpen (nature based solutions) tot hoe je consumentengedrag kunt begrijpen en beïnvloeden (consumenten in de hoofdrol bij korte ketens). Om te zien of er een interessant onderwerp voor jou tussen staat, is de overzichtspagina super handig. Neem dus vooral een kijkje!

Bron foto: Shutterstock