Nieuws

Is jouw huisdier de nieuwe petinfluencer?

hondjes voor fotocamera  - Ruslanshug via Istock
Bron foto: Ruslanshug, Istock (Istock licentieovereenkomst voor content)
Samenvatting
  • Onderwerp
    petinfluencers
  • Interessant voor
    dierverzorgers, huisdierbezitters, dierenspeciaalzaken
Bekijk de bronnen
Dieren zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Of het nu huishonden, postduiven of trekezels zijn, al eeuwenlang leven wij met dieren samen. Vaak zetten we dieren ook aan het werk. Maar hoe zit het precies met werkende dieren, hun werkzaamheden en welzijn? De komende tijd licht Groen Kennisnet regelmatig bronnen uit die je meer laten zien over werkende dieren. Deze keer: petinfluencers

Je kent ze waarschijnlijk wel, de reclames met (huis)dieren. De puppy’s van het toiletpapier, de hamster van de supermarktketen of de katten van het kattenvoer, je hebt ze misschien wel eens langs zien komen. Maar reclame beperkt zich al lang niet meer tot advertenties of televisiespotjes. Influencers krijgen een steeds groter rol in de wereld van de marketing en reclame.

Maar doe je er als bedrijf goed aan influencers in te zetten? Dit artikel in Dibevo laat zien wáár in je marketingproces influencers een toegevoegde waarde kunnen hebben. Zaken als exclusiviteit, het expertniveau van de influencers en het aantal volgers kunnen effect hebben op de geloofwaardigheid van jouw bedrijf.

Petinfluencers

Influencermarketing blijft niet beperkt tot mensen, ook dieren worden ingezet als zogenaamde petinfluencers. Het artikel in Divebo laat je kritisch nadenken over de inzet van deze petinfluencers voor jouw bedrijf. Dierenwelzijn is dan een belangrijk thema dat om de hoek komt kijken. Is het werk als influencer goed voor de dieren en is hun inzet toegestaan? In de aanpak die dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken moet gaan verbieden is bijvoorbeeld een vertoningsverbod opgenomen

Mijn kat wordt beroemd

Maar hoe ziet het werk van een petinfluencer er nu eigenlijk uit? De NPO3-serie Beestachtige Liefde neemt je mee in de wereld van de petinfluencers. In de aflevering “Mijn kat wordt beroemd” ga je naar een dierencasting samen met kat Charlie. Ook ga je op bezoek bij Debbie. Zij heeft vier beroemde katten die veel volgers opleveren op Instagram.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Mijn kat wordt beroemd

Bron: Beestachtige liefde| NPO3