Nieuws

Jongste dijkgraaf

Vanaf schooljaar 2016-2017 verwelkomt MBO Velp een wel heel bijzondere leerling: Johannes van der Poel. Johannes is met zijn 15 jaar de jongste dijkgraaf ooit. Hij kiest voor de mbo-opleiding Watermanagement bij Helicon... en daar is de school stiekem best wel trots op!

Voordat Johannes jeugddijkgraaf werd, had hij nog nooit van de opleiding Watermanagement gehoord. Op school hoorde hij van klasgenoten veel over economische opleidingen. Na een gesprek met collega’s van het Waterschap kwam hij bij Helicon MBO Velp terecht.

De opleiding Watermanagement sprak hem meteen aan. ‘’Ik wilde eigenlijk de havo gaan doen, maar een MBO niveau 4-opleiding bleek veel beter bij me te passen! Ik ervaar nu watermanagement vanuit de praktijk. Het persoonlijke van de school spreekt me ook aan: docenten zijn heel open en gastvrij. Mijn plan is om na het MBO een hbo-opleiding te volgen. Dat scheelt me uiteindelijk maar één jaar. Of ik ga aan de slag in het werkveld: het arbeidsperspectief is super!’’ Johannes start in september met de opleiding.

(Bron foto: Thinkstock)