Nieuws

Kennis delen op Groen Kennisnet

Groen Kennisnet nodigt docenten uit om kennis te delen via dit platform zodat hun collega’s er gebruik van kunnen maken. Voorwaarde voor opname in de collectie van Groen Kennisnet is dat deze bronnen openbaar beschikbaar mogen zijn.

Groen Kennisnet doet de volgende oproep: ‘Ken je informatie- of kennisbronnen die nog niet ontsloten worden op Groen Kennisnet? Bijvoorbeeld leermateriaal, video’s, presentaties, rapporten of vakbladartikelen... En vind je dat deze kennisbronnen beschikbaar moeten zijn in Groen Kennisnet? Controleer dan of deze bronnen gedeeld mogen worden en vraag ons dan deze kennisbronnen op te nemen en vindbaar te maken in Groen Kennisnet.’

Publiek beschikbaar

De bronnen die docenten willen delen met Groen Kennisnet moeten voldoen aan de voorwaarde dat makers/eigenaren van deze bronnen het goed vinden dat deze bronnen publiek beschikbaar zijn. Voor zelfgeproduceerd leermateriaal is dat natuurlijk geen probleem, voor leermateriaal dat is gemaakt door collega-docenten of andere informatiebronnen, moet uit het materiaal blijken dat je dit publiek mag delen. Als dat niet duidelijk is, kun je toestemming vragen aan de makers.

Online

Docenten kunnen de bronnen aanbieden via een online-formulier Meer informatie daarover is te vinden op de Groen Kennisnet-pagina Ik wil kennis delen.

(Bron foto: Shutterstock)

Links

(1)