Nieuws

Kennis over moestuinieren

Een moestuin aanleggen is leuk. Iedereen kan het. Maar hoe pak je het aan? Wanneer zaai je wat? En hoe weet je wat geschikt is voor je grond? Het nieuwe dossier moestuinieren geeft informatie.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk en lekker het is om uit eigen moestuin te eten. Je kunt zelf een paar groenten en kruiden in je achtertuin kweken, maar je kunt het ook groter aanpakken: op een volkstuinencomplex.  Het dossier moestuinieren geeft toegang tot handige informatie. Hoe zet je een moestuin op? Wat doe je met de bodem? In teelthandleidingen vind je informatie over je gewassen. Wanneer zaai je? Hoe verzorg je het gewas? Wanneer oogst je? En welke ziekten en plagen kunnen voorkomen? Je kunt zelfs een een moestuin opzetten met de hele buurt in een buurtmoestuin. Een handleiding kan je daar bij helpen.


Dossier

Al eerder deelde documentaliste Francisca Wubben als deelnemer aan het tv-programma 'Van Hollandse bodem', haar kennis in columns. Vanaf nu vind je ook informatie in het dossier moestuinieren.

Links

(1)