Nieuws

Kenniscarrousel voor docenten bij De Marke

Docenten deden inspiratie op tijdens een bijeenkomst bij melkveeproefbedrijf De Marke.

Kennis delen

Op 22 april heeft de Kenniswerkplaats Achterhoek alweer de vierde kenniscarrousel georganiseerd voor dit schooljaar. Met een groep van 18 deelnemers heeft er een innovatieve avond plaatsgevonden op Melkveeproefbedrijf De Marke.

Melkveeproefbedrijf De Marke onderzoekt en demonstreert een schone en rendabele melkveehouderij. Het doel is de belasting van het milieu tot een minimum te beperken.

Kansen voor samenwerking

Na de ontvangst startte het programma met een interessante presentatie door Zwier van der Vegte gevolgd door een rondleiding op het bedrijf waar onder andere het vee, de machines en de bio-gasinstallatie op bedrijfsniveau werden besproken.

Na de rondleiding kwam het gesprek tussen de medewerkers van de onderwijsinstellingen en de ondernemer goed op gang. Dan blijkt dat er volop kansen worden gezien voor samenwerking met studenten, zowel MBO als HBO en het bedrijf De Marke. Waarbij het vooral belangrijk is dat de studenten hun blik verbreden. Er zijn meer keuzes dan alleen een groot bedrijf of een klein bedrijf, met innovatie kun je ook geld verdienen!(Bron foto: Kenniswerkplaats Achterhoek)