Nieuws

Kennisfilm van Boer bij Kennis over koolstofvastlegging

Bron foto: Hans Slegers, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    Koolstofvastlegging
  • Interessant voor
    Agrariërs
Bekijk de bronnen
In de nieuwe kennisfilm van Aequator leer je de basis van koolstofvastlegging in de landbouw. Onderwerpen als 'de bodem & het klimaatvraagstuk', 'wat kun je doen?' en 'wat gebeurt er momenteel?' komen aan bod.

In 2020 t/m 2022 heeft Aequator Groen & Ruimte verschillende cursussen gegeven aan erfbetreders in het kennisverspreidingsproject Boer bij Kennis. Een expert van Aequator geeft in de nieuwe kennisfilm een heldere uitleg over koolstofvastlegging. Er worden tussendoor korte prikkelende vragen gesteld aan de kijker.

Koolstofvastlegging

Landbouw kan koolstof vastleggen in bodems en biomassa. Koolstofvastlegging in de bodem is een actueel onderwerp. Maar hoeveel is mogelijk en waar en hoe lang duurt dit? Wat is hierover al wel bekend en wat niet? Hoe kan een agrariër financieel beloond worden? Ofwel wat kan een agrariër bereiken en hoe kunt u haar/hem daarover adviseren?

Op deze vragen gaat een expert van Aequator in met filmpjes, voorbeelden en oefeningen.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Webinar Koolstofvastlegging | Boer Bij Kennis

Bron: Aequator Groen & Ruimte

Bronnen

(1)