Nieuws

Kennisnet tipt de docent: biodiversiteit

Bij op paardenbloem - ©Tessa Jacobs
Bron foto: © Tessa Jacobs
Samenvatting
  • Onderwerp
    Biodiversiteit
  • Interessant voor
    docenten mbo, vmbo en basisonderwijs
Bekijk de bronnen
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek 'Groen Kennisnet tipt de docent' lichten we actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.

De kennisbank van Groen Kennisnet zit vol met bronnen die ook voor het onderwijs van grote waarde zijn. Als docent is het tijdens de dagelijkse gang van zaken soms best moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste geschikte bronnen. Bronnen waar ons team dagelijks mee bezig is. Daarom maakt Groen Kennisnet het je makkelijker. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” lichten we voor actuele onderwerpen geschikte bronnen uit én voorzien we deze van een opdracht die je direct in je les kunt inzetten.

Opdracht van vandaag

Het is de week van de biodiversiteit. Een mooi moment om hier aandacht aan te besteden in de klas. Deze week geen klassieke ‘Tip voor de docent’, want onze kennisbank staat vol met mooi lesmateriaal over het onderwerp. Zowel voor de richting open teelten, melkveehouderij en groen op het mbo, als voor het vmbo en zelfs de basisschool. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Lesmaterialen voor het mbo

Lesmaterialen voor het vmbo

Lesmaterialen voor de basisschool