Nieuws

Kenniswerkplaats wordt Onderwijsloket

Kenniswerkplaats Wageningen University gaat verder onder de naam ‘Onderwijsloket Wageningen University’. Met dit vervolg onderschrijft de universiteit het belang van een actieve samenwerking van studenten en docenten met de samenleving.

Verklein de kloof

Via het Onderwijsloket worden real-life vraagstukken ingepast binnen het onderwijs van de universiteit. Zo komen studenten in aanraking met complexe vraagstukken uit de praktijk, toetsen deze aan fundamentele wetenschap en leren over de grenzen van hun vakgebied heenkijken. Wageningen University draagt hiermee bij aan het verkleinen van de kloof tussen wetenschap en samenleving.

Samenwerking met (regionale) netwerken

Net als in de afgelopen jaren blijft het Onderwijsloket betrokken bij de verschillende Kenniswerkplaatsen. Daarnaast zal het Onderwijsloket ook andere multidisciplinaire netwerken in het groene domein gaan bedienen. Daar waar studenten en docenten van Wageningen University een bijdrage kunnen leveren maakt het Onderwijsloket een verbinding met bachelor en master vakken, stages en scripties.

Losse vraagstukken

Ook is het Onderwijsloket bereikbaar voor het uitzetten van studentprojecten buiten bovenstaande netwerken om. Opdrachtgevers kunnen rechtstreeks contact opnemen via het Onderwijsloket om een opdracht in te dienen. Het Onderwijsloket kijkt vervolgens welke onderwijsvorm het beste past om de opdracht uit te voeren. Indien een opdracht niet past bij de universiteit wordt de opdrachtgever doorverwezen naar hbo- of mbo-instellingen.

Symposium Learning in Communities (#LINC)

Op 13 maart aanstaande besteedt Wageningen University uitgebreid aandacht aan lerende netwerken in het symposium ‘Learning in Communities’. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het programma dan kunt u zich aanmelden via LINC@wur.nl.


(Bron foto: Onderwijsloket)