Nieuws

Kick-off ontwikkeling leermiddelen Profiel Groen

Een dag vol energie, enthousiasme en creatieve ideeën. Vorige week was de officiële kick-off van de ontwikkeling van de nieuwe leermiddelen voor het Profiel Groen. Acht auteurs van zes aoc’s en één VBG-school werken onder begeleiding van het Ontwikkelcentrum en de AOC Raad aan de uitdaging om leermiddelen te ontwikkelen die aansluiten op de profielmodules van Profiel Groen.

Belangrijkste onderdeel van deze dag: wat gaan we maken? Uit welke onderdelen bestaan de nieuwe leermiddelen? Voor hoeveel studiebelastingsuren worden de leermiddelen ontwikkeld? Komen er aparte leermiddelen voor de drie leerwegen? Worden de leermiddelen uitgebracht in een digitale en een folio-variant? Hoe gaan we om met differentiatie? Alle antwoorden zijn te vinden in een PDF, die ook is gebruikt om de auteurs te informeren.

Platform leermiddelen Profiel Groen

Co-creatie staat in dit proces centraler dan ooit. Daarom vind je op de docentenportal van het Ontwikkelcentrum alle informatie rondom de ontwikkeling van de leermiddelen. Wil je meekijken, meedenken en meebeslissen, dat kan! Je krijgt onder andere inzicht in de kopij, van raamwerk tot eindproduct, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en maak je kennis met de auteurs en betrokkenen. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe leermiddelen zo optimaal mogelijk aansluiten op het nieuwe Profiel Groen, worden alle vmbo-docenten groen en andere belanghebbenden opgeroepen om mee te kijken en feedback te geven.

Al eerder werden de uitgangspunten van het concept gepubliceerd. Inmiddels zijn deze verder uitgewerkt en te vinden op de docentenportal. Ook hier worden vmbo-docenten opgeroepen om mee te kijken en feedback en eventuele tips te geven.

(Bron foto: Ontwikkelcentrum)