Nieuws

Lancering e-learning C2C op Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden er duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. CITAVERDE College lanceert tijdens een evenement in Venlo de e-learning Cradle to Cradle (C2C) die ze o.a. samen met het Ontwikkelcentrum, Gemeente Venlo en Van Houtum hebben ontwikkeld.

In Venlo wordt in Villa Flora door verschillende organisaties uit de regio een bijeenkomst georganiseerd die in het teken staat van Duurzaamheid en C2C. Naast de lancering van de duurzaamheidslessen, krijgen studenten van het mbo van CITAVERDE leerzame workshops aangeboden over C2C papier maken en het recyclen van elektronisch afvalmateriaal.

Lesmodule C2C

In de e-learning maken studenten kennis met de principes van C2C, worden ze uitgedaagd om na te denken over de onderwerpen C2C en duurzaamheid en leren ze aan de hand van het praktijkvoorbeeld van papierfabrikant Van Houtum hoe C2C-principes in de praktijk kunnen worden toegepast. De e-learning bestaat uit drie onderdelen: een animatievideo met de basisprincipes van C2C, een interactief praktijkvoorbeeld en een attitude-arrangement waar uitgebreide achtergrondinformatie, opdrachten en een toets te vinden zijn. De e-learning is geschikt voor mbo-studenten, maar ook voor het hbo en docenten als basis te gebruiken. Meer weten over deze e-learningmodule, bekijk dan de video van CITAVERDE College!

(Bron foto: Shutterstock)