Bijeenkomst

Docentendag Praktijkcluster AGRO

College leraar
Bron foto: Monkey Business Images, Shutterstock
Samenvatting
  • Wanneer
  • Locatie
    De Ondernemershoeve, Tielsestraat 110 A, Opheusden
  • Organisator
    CIV-groen
Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert Praktijkcluster AGRO van CIV Groen een landelijke docentendag voor MBO en HBO-docenten Open Teelt, Akkerbouw, Vollegrondsgroentes, Loonwerk en GGI.

Wat zijn de nieuwste trends in de sector? We kijken naar de transitie in de landbouw, de ontwikkeling van de technologie maar ook naar de nieuwe trends in het onderwijs. Laat je informeren over de laatste ontwikkelingen en wat voor vakkrachten de sector nodig heeft, praat mee en deel kennis, ervaringen en ideeën met collega-vakgenoten.

Programma

11.30 uur: Excursies inclusief lunch (optioneel, wel vooraf aanmelden via de link):
• Hemmen - De Lingehof, Hemmensestraat 17, 6668 LB Randwijk
Innovatieve BD-akkerbouwbedrijf, met heel veel aandacht voor de bodem en bemestingstrategieën (bokashi, compostthee) en teelt en verwerken en vermarkten van lupine.
• Zoelen - van der Woerd Zoelen, Retsestraat 9, 4011 JN Zoelen
Akkerbouwbedrijf van 400 ha en agrarisch loonbedrijf, met aandacht voor teeltverbetering, mechanische onkruidbestrijding en emissiebeperking door middel van precisielandbouw.

Vanaf 13.30 uur: Inloop De Ondernemershoeve

14.15 uur: Opening door Miriam van Bree

14.25 uur: Presentatie Anna van der Bijl, Eiwitboerin in de Noordoostpolder, bestuurslid Eiwitboeren van Nederland en projectmanager Food & Agri Rabobank: De toekomst van de akkerbouw en het loonwerk: waar liggen de uitdagingen, waar moet de sector (studenten, medewerkers en ondernemers van de toekomst) zich op voorbereiden?

15.15 - 16.30 uur: Workshops deel 1

16.30 uur: Pauze

17.00 - 18.15 uur: Workshops deel 2

18.15 uur: Gezamenlijke afsluiting, met de mogelijkheid om prijzen te winnen

18.25 - 20.00 uur: Walking dinner