Nieuws

Lectoraat Biobased Products erkend als MBO leerwerkplek

Het lectoraat biobased products, een van de drie lectoraten die vallen onder het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) van Avans Hogeschool is sinds kort door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerwerkplek voor de MBO analistenopleiding.

De stagiaires van deze opleiding kunnen een bijdrage leveren aan het succes van het lectoraat door betrouwbare analyseresultaten te leveren en onderzoek te ondersteunen. Dit behoort tot de kerntaken van hun vak. Door deze bijdrage kunnen bedrijfs- en onderzoeksvragen over hoogwaardige inhoudsstoffen uit planten en micro-organismen mede beantwoord worden.
In deze nieuwe vorm van samenwerking tussen bedrijven, HBO en MBO studenten en docenten wordt een reële beroepsomgeving gecreëerd waarin het leerproces van de studenten optimaal wordt gestimuleerd.
De eerste MBO student is al begonnen! Lisanne Kok is vierdejaars student microbiologie aan het Radius college te Breda. Zij onderzoekt in samenwerking met papierfabriek Van Houtum het effect van synthetische en natuurlijke kleurstoffen op bacteriën in het proceswater van Van Houtum.

Links

(1)