Nieuws

Leer meer over faunabeheer

Vos in het veld -  nathalieburblis via Pixabay
Bron foto: nathalieburblis, Pixabay (Pixabay licence)
Samenvatting
  • Onderwerp
    lespakket faunabeheer
  • Interessant voor
    docenten, doeners in de praktijk
Bekijk de bronnen
Wil jij wetenschappelijke kennis over biodiversiteitsbehoud en faunabeheer toepassen in de praktijk? Dan is nu je kans! Het lespakket Faunabeheer in de praktijk biedt studenten van het mbo en doeners in het veld de mogelijkheid om hun kennis op het gebied van faunabiodiversiteit uit te bereiden.

De biodiversiteit in Nederland staat onder druk. Om deze druk te verlichten zijn goed opgeleide praktijkmedewerkers belangrijk. Er blijkt een te kort aan goed geschoolde professionals op MBO-niveau en ondernemers in de agrarische sector die in de praktijk invulling kunnen geven aan het faunabeheer in relatie tot de agrarische sector. Yuverta heeft daarom actuele kennis en beleid verpakt in een voor de praktijk toegankelijk lespakket. Dit pakket kun je vinden op blauwgroenlespakket.nl.

In het lespakket maak je kennis met overkoepelende thema’s zoals de basis van de ecologie, wet- en regelgeving, onderzoek en monitoring en exoten. Ook leer je de verschillen in faunabeheer tussen de natuur, de stad en het agrarische gebied.

Diersoorten

In het lespakket is ook aandacht voor 20 diersoorten die voorkomen in Nederland. Deze zijn te vinden via de verschillende leefgebieden, maar je kunt ze ook afzonderlijk raadplegen via de knop Diersoorten.

Ben jij benieuwd geworden naar het lespakket? Klik dan snel verder en leer meer over faunabeheer.

Blauwgroenlespakket.nl

Behalve het lespakket Faunabeheer in de praktijk vind je op blauwgroenlespakket.nl meer groene lespakketten voor doeners en ondernemers. Deze site is een initatief van Yuverta en Wageningen Environmental Research.