Nieuws

Les op afstand met digitaal lesmateriaal

Nu scholen gesloten zijn, is lesgeven op afstand een alternatief. Daarvoor kun je gebruik maken van digitale leermiddelen. De redactie van Groen Kennisnet heeft een overzichtspagina gemaakt met beschikbaar en vrij toegankelijk lesmateriaal.

Omdat de overheid besloten heeft om de scholen tot en met 6 april te sluiten, zullen docenten en studenten vaker gebruik maken van online lesmaterialen. Groen Kennisnet ontsluit digitaal lesmateriaal in de vorm van wiki's, dossiers of lesbrieven. Een overzicht van vrij toegankelijk materiaal vind je op de pagina digitaal leermateriaal.

Uitlegvideo's

Je kunt ook zelf instructiefilms maken. Omdat veel docenten daar mogelijk niet zo ervaren in zijn, heeft natuurkundedocent Gerben Bakker een uitlegvideo gemaakt over hoe je dat doet. Welke technieken gebruik je? Welke software gebruik je? Zo laat hij zien hoe je met screencasten een beeld op je computerscherm kunt filmen. In een tweede video laat hij zien hoe je online 'live' lessen kunt verzorgen voor je leerlingen.

Meer lesmateriaal

Naast de vrij toegankelijke digitale lesmaterialen, hebben educatieve uitgeverijen besloten om scholen te ondersteunen door licenties – als aanvulling op de gebruikte lesmethode – kosteloos beschikbaar te stellen, zo meldt Emerce in een bericht. Ook het Ontwikkelcentrum stelt tijdelijk kosteloos de Startpagina's beschikbaar.

De redactie van Groen Kennisnet zal het overzicht van digitaal lesmateriaal zo veel mogelijk aanvullen. Heb je zelf interessant lesmateriaal, neem dan contact met ons op via e-mail.

(Bron foto: Pixabay)