Nieuws

Lesmateriaal over de energietransitie

Op de site van schooldakrevolutie staat lesmateriaal voor basisschoolleerlingen over schone energie, zonnepanelen en de energietransitie. Ook kunnen basisscholen die overstappen op zonne-energie een goodiebag aanvragen.

De energietransitie is een grote verandering om in de toekomst de aarde leefbaar te houden. Schooldakrevolutie streeft naar een Nederland waarin alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Om dit te realiseren geven ze handvatten voor het realiseren van zonnepanelen op schooldaken en stellen ze workshops over schone energie beschikbaar via hun educatie portaal.

Zonne-energie

Op het educatie portaal staat materiaal voor basisschoolleerlingen dat in het teken staat van zonne-energie, de energietransitie en klimaatverandering. Heb je wel eens gekookt op zonne-energie of het broeikaseffect nagebouwd? Op het portaal vind je workshops, korte lessen, video’s en experimenten van verschillende aanbieders. Het lesmateriaal past bij verschillende kerndoelen van het leergebied ‘orientatie op jezelf en de wereld’ en bij W&T-onderwijs (wetenschap en technologie). Zie hieronder een voorbeeld van een video over zonnepanelen van het Klokhuis.

Voor meer verdiepende informatie staan er boekentips, technische sets waarmee leerlingen zelf aan de slag gaan met groene energie, en (digitale) lessen van gastdocenten. Daarnaast kunnen leraren zelf materiaal insturen naar schooldakrevolutie.

Sunnybag

Basisscholen die overstappen op zonnestroom kunnen via de Schooldakrevolutie een Sunnybag aanvragen. De Sunnybag is een goodiebag om de komst van zonnepanelen feestelijk te vieren met de hele school. In de tas zit van alles om aan de slag te gaan met communicatie en educatie. Naast de tas ontvang je als school ook de 'digitale toolkit PR & communicatie' die helpt bij het genereren van positieve media-aandacht.

(Bron foto: Shutterstock)