Nieuws

Lespakket circulaire economie

Reparatie mobiele telefoon - Militiamobiles via pixabay
Bron foto: Militiamobiles, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    circulaire economie, lesmateriaal, middelbare school
  • Interessant voor
    docenten (v)mbo, docenten bovenbouw middelbare school
Bekijk de bronnen
VITO, een onafhankelijke Europese onderzoeksorganisatie, ontwikkelde samen met partners uit Duitsland, Italië en Estland lesmateriaal over de circulaire economie. Met dit lesmateriaal en bijbehorend spel maken je leerlingen kennis met de circulaire economie vanuit het perspectief van een bedrijf.

Het door VITO ontwikkelde lesmateriaal is bedoeld voor leerlingen tussen 15 en 18 jaar en bestaat uit 8 modules. De modules bevatten afwisselend lees-, onderzoeks- en spelopdrachten die leerlingen kennis laten maken met het begrip circulaire economie.

In de opdrachten wordt het begrip circulaire economie verder uitgewerkt. Zoals bijvoorbeeld de productie van een mobiele telefoon, de rol die de circulaire economie speelt in een bedrijfsproces of de maatschappelijke impact van mijnbouw.

Circulaire economie

Aandacht voor de circulaire economie is niet beperkt tot lesmateriaal in de klas. De Rijksoverheid wil in 2050 de Nederlandse economie volledig op herbruikbare producten en grondstoffen te laten draaien. Het Rijk wil de natuur, milieu en levenszekerheid van materialen veilig stellen en maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren.