Nieuws

Lespakket over gezonde voeding

Voor het mbo is lesmateriaal ontwikkeld over gezonde voeding. Presentaties, filmpjes en opdrachten laten leerlingen nadenken over gezonde voeding, gezond gewicht en over duurzaam eten.

Het Voedingscentrum vindt educatie over gezondheid belangrijk en ontsluit daarom op de website lesmaterialen. Voor het mbo is er nu door Vitaal mbo lesmateriaal ontwikkeld over gezonde voeding, gezond gewicht en duurzamer eten. Het materiaal bestaat uit een handleidingen en powerpoint-presentaties die je kunt downloaden en zo nodig zelf bewerken. De presentaties zitten vol met met informatie, filmpjes, en opdrachten.

Gezonde voeding

Zo laat het lespakket over gezonde voeding zien wat voeding met je doet. Wat zit er in voeding? Wat houdt de schijf van vijf in? Met testjes kunnen leerlingen bepalen hoe gezond ze eten. En er zijn stellingen om over te discussiëren.

De tweede presentatie gaat in op gezond gewicht. Wat is obesitas? Hoe bereken je je bmi? En wat doet voeding met je? Een derde lespakket k kijkt naar de impact van je eetgedrag op milieu, klimaat, CO2-uitstoot of ecologische voetafdruk. Van dit lespakket is ook een verdieping beschikbaar.

Vitaal mbo

De bestanden en filmpjes die in de presentaties zijn opgenomen, kun je ook vinden op het platform www.vitaalmbo.nl, een initiatief van platform Bewegen en Sport van de MBO Raad.

(Bron foto: Thinkstock)