Nieuws

Lessenserie bij Genomisch Kookboek

In opdracht van Hogeschool Van Hall Larenstein en het Centre of Expertise Food heeft De Praktijk lesmateriaal bij het Genomisch Kookboek ontwikkeld. Hiermee maken leerlingen door middel van metaforen rond koken kennis met moleculair biologische processen.

Actuele kennis rondom genomics is van belang. Hiermee leren we beter begrijpen hoe ons lichaam met voeding omgaat. Het ophelderen van de DNA-volgordes van de mensen, planten, dieren en micro-organismen leveren voor de voedingswereld relevante nieuwe inzichten. Het is daarom belangrijk om jongeren hierop voor te bereiden.

Lesmateriaal

Bij het Genomisch Kookboek is een lessenserie uitgebracht voor de bovenbouw van havo en vwo en is voor leerlingen met basiskennis over moleculaire genetica in totaal in drie lesuren uit te voeren. In een half uur per hoofdstuk van de uitgave wordt aanwezige kennis over moleculaire genetica opgefrist, doen de leerlingen nieuwe kennis op en leren ze de processen te begrijpen. Voor studenten die voor het eerst met het thema kennismaken dient er meer tijd voor extra uitleg te worden gereserveerd. Het genomisch kookboek, de docentenhandleiding en leerlinghandleiding zijn gratis te downloaden via de website van Praktijk.

(Bron foto: Ontwikkelcentrum)