Lessenserie bij Genomisch Kookboek
Actuele kennis rondom genomics is van belang. Hiermee leren we beter begrijpen hoe ons lichaam met voeding omgaat. Het ophelderen van de DNA-volgordes van de mensen, planten, dieren en micro-organismen leveren voor de voedingswereld relevante nieuwe inzichten. Het is daarom belangrijk om jongeren hierop voor te bereiden.
Lesmateriaal
Bij het Genomisch Kookboek is een lessenserie uitgebracht voor de bovenbouw van havo en vwo en is voor leerlingen met basiskennis over moleculaire genetica in totaal in drie lesuren uit te voeren. In een half uur per hoofdstuk van de uitgave wordt aanwezige kennis over moleculaire genetica opgefrist, doen de leerlingen nieuwe kennis op en leren ze de processen te begrijpen. Voor studenten die voor het eerst met het thema kennismaken dient er meer tijd voor extra uitleg te worden gereserveerd. Het genomisch kookboek, de docentenhandleiding en leerlinghandleiding zijn gratis te downloaden via de website van Praktijk.
(Bron foto: Ontwikkelcentrum)