Nieuws

Logistiek project: serieus en verantwoordelijk

‘Een goede oefening om keuzes te leren maken’ noemt Pé Warmerdam, student Commercieel Ondernemen van het Clusius College te Hoorn zijn project bij bloembollenbedrijf Flora Tuin. In het derde jaar van de opleiding staat het logistieke verbeterplan op het programma bij Commercieel Ondernemen.

Een jaar van tevoren spoort docent Anton Aker zijn studenten al aan met de opdracht: ‘Zoek een bedrijf met een logistiek vraag’. Zelfgezochte opdrachten zijn altijd het mooist weet Anton.

Pé kende Flora Tuin vanuit de stage van het eerste jaar. Ze verhandelen bloembollen steeds vaker in kleinverpakking voor toeristen. Het inpakken ging voornamelijk handmatig met 3 á 4 personen. Pé heeft uitgezocht hoe dit deels machinaal zou kunnen. Hij reisde af naar Zuid-Holland om inpakmachines te bekijken, vroeg offertes aan, analyseerde, berekende en kwam met een voorstel voor de aanschaf van een machine van €100.000. Dit bleek voor het toch kleinschalige bedrijf te prijzig. Een machine waarbij nog wel één personeelslid nodig is, bleek meer realistisch en is aangeschaft.

Student Pé Warmerdam: ‘Het hele proces was echt serieus en ik had veel verantwoordelijkheid’. Het project is afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid die Pé met goed gevolg heeft behaald.

Contact

Ans Koster, Projectleider Clusius College, a.koster@clusius.nl

(Bron foto: Flora Tuin)