Nieuws

Maak Wikiwijs beter

Op het Wikiwijs Leermiddelenplein kun je zelf lesmateriaal in een lesarrangement ontsluiten. Er zijn inmiddels 25.000 lessen beschikbaar, waaronder 250 met een groen keurmerk. Het Wikiwijs Leermiddelenplein zoekt docenten die willen helpen de tool Wikiwijs Maken te verbeteren.

Met het Wikiwijs Leermiddelenplein van Kennisnet kun je bestaand lesmateriaal zoeken en vergelijken. Je kunt ook zelf aan de slag en lesmaterialen in een arrangement maken. Het Wikiwijs Leermiddelenplein kent een groeiende belangstelling. Het gebruik van het platform is in een jaar gegroeid met 40 procent, meldt het platform in een nieuwsbericht.

Groene arrangementen

Ook voor Groen Onderwijs zijn er arrangementen beschikbaar. Om die groene arrangementen op gebied van natuur, milieu, landschap, landbouw, tuinbouw, veehouderij en voeding te onderscheiden van andere arrangementen, is het keurmerk Groene arrangementen ontwikkeld. Deze arrangementen krijgen dat keurmerk nadat ze door docenten zijn beoordeeld op hun bruikbaarheid. Inmiddels zijn er meer dan 250 leerarrangementen met een groen keurmerk.

Gebruikersonderzoek

Het maken van een leerarrangement doe je met de tool 'Wikiwijs Maken'. Kennisnet wil deze tool verbeteren en voert daarom een gebruikersonderzoek uit. Nadat je een korte vragenlijst hebt ingevuld, wordt je uitgenodigd op locatie enkele opdrachten uit te voeren achter een laptop. De test duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats tussen 16 en 25 november 2016. Als bedankje krijg je een VVV-bon van 50 euro en eventuele reiskosten worden vergoed.

(Bron foto: Thinkstock)