Nieuws

Mbo leerlingen Clusius College Schagen leren op klus in Oudesluis

Vijf mbo-leerlingen van de studierichting Groen, Grond en Infra (GGI) en Plant van het Clusius College Schagen werken in Oudesluis mee aan de aanleg van het Polderpark en het Ontmoetingsplein. De werkzaamheden worden verricht onder leiding van aannemersbedrijf De Wilde. De leerlingen zijn van september tot eind december 2017 drie dagen in de week op locatie aan de slag.

Regioleren is een belangrijk item in de onderwijsbenadering van het Clusius College. Vaardigheden in projecten in de eigen regio trainen, is een nuttige en efficiënte vorm van onderwijs. 

GPS

De leerlingen krijgen via een roulatiesysteem de kans om op alle machines te werken. Ze worden geïnstrueerd op een rupsdumper en een kraan en leren te werken met de laser. Er wordt op de klus ook een twintigtons kraan ingezet met GPS waarop de leerlingen instructie krijgen.  

Bakkie doen …

De leerlingen van het Clusius College draaien deze periode volledig met de ploeg van De Wilde mee. Dat betekent ook om kwart over zeven aanwezig zijn in de keet, bakkie doen en dan aan de gang. Het echte werk!  

De leerlingen werken de aanleg van de paden. Eerst zijn er de uitgraafwerkzaamheden. Vervolgens het laden van de puinkorrel en daarna met de rupsdumper de paden inrijden.

Samenwerking

Clusius College Schagen is erg blij met de samenwerking en begeleiding van aannemersbedrijf De Wilde. Er is veel tijd voor de leerlingen en een positieve houding t.a.v de samenwerking. De leerlingen en hun Clusius docenten zijn erg enthousiast over deze praktijksituatie en doen op deze manier een schat aan ervaring op.  

(Bron foto: Clusius College)

Contact voor meer informatie

(1)