Nieuws

Meest gelezen publicaties uit 2020 bij Groen Kennisnet

Nu 2020 achter ons ligt, hebben wij bij de redactie de balans opgemaakt: Wat is op Groen Kennisnet het meest gelezen vakbladartikel, (onderzoeks)rapport en nieuwsbericht uit het jaar 2020?

Via de Kennisbank ontsluit Groen Kennisnet inmiddels al meer dan 323.000 kennisbronnen over agri, voedsel en groen.

Vakbladartikelen

Het vakbladartikel uit 2020 dat het meeste gelezen is, is het artikel Hoe waarderen Nederlanders boerennatuur? uit het vakblad Landschap. In dit artikel gaat Hens Runhaar dieper in op hoe belangrijk natuur op het platteland wordt gevonden en hoe de waardering van boerennatuur kan worden versterkt.

Groen Kennisnet werkt nauw samen met een groot aantal uitgevers van vakbladen. Zo ontsluiten we via de Kennisbank een groeiend aantal vakbladartikelen van deze uitgevers om kennisverspreiding te stimuleren.

(Onderzoeks)rapporten

Ook vind je in de Kennisbank veel (onderzoeks)rapporten. Het meest gelezen rapport uit 2020 dat ontsloten wordt via de Kennisbank is Emissies naar lucht uit de landbouw, 1990-2018 Berekeningen met het model NEMA, een rapport van Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu van Wageningen University & Research.

Nieuwsberichten

Dagelijks schrijven wij bij de redactie nieuwsberichten over toonaangevende publicaties die wij toevoegen aan de Kennisbank. Het meest gelezen nieuwsbericht uit 2020 is Nieuwe bestrijdingsmethoden Japanse duizendknoop. De top 5 meest gelezen nieuwsberichten van Groen kennisnet vind je in de rechter kolom.

(Bron foto: Groen kennisnet)

Downloads

(2)