Nieuws

Met melk de markt op

Met een zelfgemaakte melkauto begon Wendy Keysers-Dekker in 2015 - toen de melkprijs laag was - zelf melk te verkopen. Nu zijn er drie melkauto's en is het productassortiment verbreed.

Het melkveebedrijf van Wendy en Wim Keysers in Sint-Antonius-Zoersel, even ten oosten van Antwerpen telt zo'n 160 koeien. Tot voor een paar jaar werkte Wendy Keysers-Dekker vooral op het melkveebedrijf dat volop in ontwikkeling was. Maar de lage melkprijs zette haar ertoe aan zelf de melk te gaan vermarkten. Ze kocht een melkauto, zette er een tweedehands melktank in en ging naar de markt.

Melkauto

Het idee sloeg aan, zo schrijft vakblad 'Boerin' in het artikel 'Zelfgemaakte melkauto: een schot in de roos'. Keysers luisterde naar de wenen van de klanten en stapte over op een assortiment producten met allerhande soorten melk, met karnemelk, speciale kazen en sinds kort ook eieren. En ze vulde het productassortiment aan met kamelen-, buffel-, schapen- en geitenmelk. Een deel van die producten betrok ze via externe leveranciers.

Buffels

Van één melkauto ging het intussen naar drie melkauto's. En ze heeft personeel dat mede verantwoordelijk is voor de vermarkting. Om zelf buffelmelk te kunnen produceren, besloot ze ook buffels te gaan houden. Er werden twaalf buffels en een buffelstier gekocht. Sinds de overstap op de melkauto merkt Keijsers dat deze tweede tak van het bedrijf wel al haar tijd opslurpt.

(Bron foto: Video Still Vilt Teevee)