Nieuws
Milieubelasting van Nederlandse voedselconsumptie

Het huidige voedselsysteem is niet duurzaam. Vooral vlees maar ook zuivel en kaas vormen de grootste milieubelasting, zo blijkt uit een studie van het RIVM. Bovendien wordt 20 % van de producten verspild.
false
Publicaties
(4)Milieubelasting van de voedselconsumptie in Nederland, rapport RIVM, 2016
Menu van morgen: gezond en duurzaam eten in Nederland: nu en later, rapport Blonk Consultants, september 2015
Aan tafel! Tien visies op de toekomst van ons voedsel, Ministerie van Economische Zaken, 2016
Monitor Duurzaam Voedsel 2015 Consumentenbestedingen, factsheet Wageningen Economic Research, 2016
Links
(4)Dossier target="_blank" Voedselverspilling, Groen Kennisnet
Dossier target="_blank" Voedsel en klimaat , Groen Kennisnet
Naar een duurzaam voedselsysteem, nieuwsbericht Groen Kennisnet , juni 2016
Voedselverspilling in de EU, nieuwsbericht Groen Kennisnet, april 2016