Nieuws

Muziek bij Kom in de kas

In het tweede weekend van april zetten zo’n 200 glastuinders hun deuren open en laten zien dat de tuinbouw een van de meest innovatieve sectoren van Nederland is. Op donderdag 9 april geven 100 kinderen met Monique Smit het startsein.

Op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 vindt de 38e editie van Kom in de Kas plaats in 23 regio’s verspreid over Nederland. Vakblad Onder Glas besteedt in een special aandacht aan het evenement. De eerste editie van dit publieksevenement vond in 1977 plaats in het Westland. De regio Kennemerland doet mee vanaf 1980. De voorzitter van die regio maakt zich al 35 jaar sterk voor dit evenement, zo is te lezen in het artikel 'Kom in de Kas altijd een succes in levendige regio Heemskerk'. Het evenement past in de tijdgeest, denken Wim Rodenburg en Floris Olthof van Dutch Produce Association (DPA) en FloraHolland in het artikel 'Consumenten kunnen ruiken, voelen en proeven wat de tuinbouw is'. Zij denken dat consumenten het verhaal achter het product willen weten. Zij zien kansen om het  evenement te gebruiken om de mening  van bezoekers te peilen en delen.

Innovatief

Op donderdag 9 april vindt de kick off plaats bij Looije Tomaten in de regio Westland. 100 basisschoolleerlingen zullen met zangeres en presentatrice Monique Smit het thema van het evenement ‘Tuinbouw, daar zit muziek in’ inluiden met een ritmische sessie met rode skippyballen die tomaten voorstellen. Daarna krijgen de kinderen van basisschool de Ouverture in Naaldwijk een rondleiding door het bedrijf, waar ze kennis kunnen maken met de verschillende aspecten, zoals de teelt, energie en biologische bestrijding. Met het evenement willen de organisatoren de tuinbouw voor het voetlicht brengen als een sector die veel werkgelegenheid biedt en innovatief is. De tuinders willen niet alleen hun eigen bedrijf promoten, maar ook jongeren richting tuinbouw trekken.


(Bron foto: Kom in de Kas)