Nieuws
Naar een duurzamer voedselsysteem

In een duurzamer voedselsysteem wordt voedsel geproduceerd met minder negatieve effecten op onze leefomgeving, op de biodiversiteit, klimaat of dierenwelzijn. Voor die verduurzaming is samenwerking nodig tussen alle partijen: consumenten, producenten en overheid.
false
Publicaties
(5) Dagelijkse kost : Hoe overheden, bedrijven en consumenten kunnen bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem. Planbureau voor de Leefomgeving 2019
Kwantificering van de effecten van verschillende maatregelen, achtrgrondstudie Planbureau voor de Leefomgeving april 2019
Verduurzaming van landbouw via de keten : de kracht en beperkingen van private sturing in de aardappel- en de zuivelketen, beleidsstudie Planbureau voor de Leefomgeving april 2019
Perspectieven op duurzaam voedsel : pluriformiteit in debat en beleid, beleidsstudie Planbureau voor de Leefomgeving 2018
Kan ons voedsel duurzamer worden? De Nederlandse voedselconsumptie en de leefomgeving, themasite Planbureau voor de Leefomgeving